tisdag 17 november 2015

Muslimska Brödraskapets inflytande i Sverige.


Fortsätter här att berätta om hur Muslimska Brödraskapet har etablerats sig i Sverige enligt det 25 punkts program som jag tidigare redovisat här.


http://boendeisverige.blogspot.se/2015/11/muslimska-brodraskapet-fortsattning.html



Vet inte om all känner till Omar Mustafa, född 23 mars 1985 i Libanon med kurd-arabiskt ursprung, är ordförande för Islamiska förbundet i Sverige (IFiS). Han var tidigare politiker för Socialdemokraterna i Stockholms stad och var mellan den 7 och 13 april 2013 suppleant i Socialdemokraternas partistyrelse.
Han är även utvecklingschef för studieförbundet Ibn Rushd. Och är generalsekreterare för Sveriges Unga Muslimer.
Han blev hårt kritiserad för att ha bjudit in ett flertal talare till Islamiska Förbundet, som spred antisemitiska och homofobiska  åsikter.
Vilket ledde till hans avgång från samtliga uppdrag inom Socialdemokraterna.
Det intressanta är att enligt Muslimska Brödraskapet är han deras representant i Sverige vilket han förnekar.

Tidningen Dagen avslöjar att Muslimska Brödraskapet på sin globala nyhetssajt hävdar en koppling tlill Omar Mustafa och Islamiska Förbundet. På nyhetssidan beskrivs Omar Mustafa som ledare för “den paraplyorganisation som representerar Muslimska Brödraskapet i Europa”.

I en artikel där Omar Mustafa beskrivs som “leader of Swedish Brotherhood” (ledare för det svenska brödraskapet)  skriver Muslimska Brödraskapet:

“The “Islamic Association” referred to above is most likely the Islamiska Förbundet i Stockholm (IFIS) and  is the Swedish member organization of the Federation of Islamic Organizations In Europe (FIOE), the umbrella organization representing the Muslim Brotherhood in Europe. Abdirizak Waberi is the IFIS President and was the Vice-President of FIOE in 2010.” Källa: http://www.livochratt.se/muslimska-brodraskapet-omar-mustafa-ledare-for-det-svenska-brodraskapet/ 
Jag vill även hänvisa till Magnus Norells artikel I Göteborgs Posten.

Där han skriver följande.


Några av rörelsens strategier var att ingå i olika utbildningsinstitutioner, sociala nätverk, så kallade dialogcentra och, med stor framgång, i etablerade politiska partier. Vilka politiska partier var mindre viktigt. Det centrala var att skaffa sig inflytande och påverka partier inifrån och därmed skaffa fördelar åt det muslimska kollektivet.
Den grundläggande tanken att ”muslimer” utgör ett kollektiv med en viss definition utgör en bärande idé hos islamister. Som moderate riksdagsledamoten Abdirisak Waberi, Omar Mustafas föregångare som ordförande i Islamska föreningen i Sverige (IFIS), har sagt: Islam har bara en definition.

Det som förenar de olika islamister som, runt om i Europa, gått in i ideologiskt disparata partier är principer baserade på en bokstavstroende läsning av Koranen samt en övertygelse att politik och all annan verksamhet i samhället är intimt förknippad med den religiösa tradition man följer. Man delar inte alls den idé från upplysningstiden om en separation mellan religion och politik, som utgör en fundamental grundsten i våra politiska system, oavsett parti. 
Desto besvärligare är då den tankegång som ligger till grund för att välja in dessa individer, nämligen att till skillnad från andra är dessa invalda för att representera en viss grupp (muslimer) och inte partiets idéer i första hand. Det är också denna grundläggande idé som gjort att individer som stödjer och förespråkar MB:s ideologi kunnat ta plats och påverka europeiska länder att anpassa sig till en viss tolkning och definition av vad islam ”är”. Skälen får sägas vara en kombination av politisk naivitet, en säkert välvillig vilja att lyfta in ”nya” grupper samt säkert också i vissa fall en önskan om att de ofta extremt konservativa idéer som förfäktas av dessa individer ska få ett större genomslag även i Sverige. 

Om man tittar på Brödraskapets 25 strategier för att etablera Islam  så ser man att Omar Mustafas arbete  stämmer väl in på flera av dessa.

Detta var en av de muslimska politiker vi har eller har haft jag kommer att fortsätta denna serie om vilka jag anser inte skall få bestämma över Sveriges politik.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar