onsdag 18 november 2015

Muslimska Brödraskapets inflytande i Sverige



Rörelser organisationer som jobbar för Brödraskapets Strategier skall bli verkliga.

Jag börjar med Sveriges Muslimska Råd.

Till höger Omar Mustafa I rött SMR:S ordförande Helena Benaouda

Startades 1990 och är en paraplyorganisation för rikstäckande muslimska organisationer i Sverige.Organisationer som ingår i SMR är .


  • Bosniakiska islamiska samfundet (BIS)
  • Förenade islamiska föreningar i Sverige (FIFS)
  • Islamic Relief i Sverige
  • Islamiska informationsföreningar i Sverige
  • Muslimskt politiskt forum
  • Stiftelsen islamiska skolor i Sverige (SIS)
  • Sveriges muslimska scouter
  • Sveriges unga muslimer
  • Efter att organisationen startade 1990 så försökte de komma in i Svensk politik och kontaktade alla de partier som var representerade i Riksdagen. De fick svar från Socialdemokraternas kristna grupp Socialdemokrater för tro och solidaritet och inledde ett samarbete 1994.

    Under 2014 kom det uppgifter att Socialdemokraterna för tro och Solidaritet hade ett avtal med SMR skrivet 1999  detta efter att Omar Mustafa blev petad från partistyrelsen efter intern kritik.

    I överenskommelsen står det:
    "Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att: 2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst fem län."
    De bägge parterna skriver också i dokumentet att man ska "aktivt föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder".

    Läser man vidare framgår det att Tro och Solidaritet, dåvarande Broderskapsrörelsen, ska hjälpa Sveriges muslimska råd att genomföra politiska frågor med koppling till islam.
    Man skriver att Tro och Solidaritet ska "åta sig att intensifiera arbetet med aktuella politiska frågor". Vidare listas några frågor som "särskilt pekas ut av SMR".
    Här är några frågor som den socialdemokratiska föreningen Tro och Solidaritet åtog sig att driva igenom åt SMR:
    • "Lagstiftning, eller avtal, vad gäller muslimska helgdagar."
    • "Imamutbildning, med Högskoleverket och utbildningsministern."
    • "Överenskommelser på arbetsplatser avseende fredagsbönen."
    Efter att Omar Mustafa avgick så har de muslimska krafterna enligt mig vänt sig mer och mer till MP men det är helt min egen åsiktSvenska muslimska rådet har en stark koppling till Muslimska Brödraskapet och agerade och agerar helt efter deras agenda.

    Källor:https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_muslimska_r%C3%A5d
               http://www.expressen.se/nyheter/beviset-s-lovar-att-samarbeta-med-smr/

    En ny organisation parti rörelse som är ny i Sverige.


    Hizb ut-Tahrir

    Denna (jag kallar dem rörelse)rörelse har en uttalad agenda att avskaffa demokratin och införa ett islamistiskt sharia styre. Det är en radikal sunnimuslimsk rörelse.
    Den är stämplad som terrorrörelse i Ryssland och är förbjuden i Tyskland för sina antisemitiska och antiisraeliska propaganda.
    Rörelsen finns i ett 40 tal länder (däribland Sverige ,Danmark ,England )även fast den i flera av dem är förbjuden.
    Den har sitt ursprung från Jordanien och Saudiarabien och tros idag ha ca 1 miljon anhängare.

    – De tror inte på demokrati och öppna samhällen som vi har i Europa. Deras slutgiltiga mål är att störta både västerländska och muslimska samhällen, för att ersätta det med ett system styrt av en religiös diktator, säger Gafar Hussein, före detta islamist och VD på Quillam Foundation.
    Följande har tagits från deras hemsida
    Röster har höjts till förmån för en ny form av Islam. En form som tar hänsyn till det svenska samhälle, som skiljer sig avsevärt från Islams hemmiljö, och som bjuder Islam på nya och varierande utmaningar och svårigheter. Förespråkare för denna ”Blågula Islam” påstår också att denna till tid och rum anpassade ”Islam” är en nödvändighet, ja tom ett måst för att vi ska över-komma och därmed överleva alla dessa hinder, så att Islam till slut segrar i enlighet med Allahs سبحانه وتعالى löfte i Koranen.
    Det ovanstående är en omöjlighet för muslimen, eftersom han/hon är förpliktigad att hålla sig till vad Allah سبحانه وتعالى har bestämt. Någon invänder kanske med att det finns så mycket som är halal, så visst får vi göra vad vi vill! Detta är dock fel, eftersom vi gör vad vi vill bara för att Allah سبحانه وتعالى har förklarat det som tillåtet, och inte för att vi, i likhet med de västerländska demo-kraterna, definierar själva vad som är halal resp haram.

    ”Svensk muslim” är således lika omöjligt som ”syrisk muslim” eller ”kristen muslim.” Det svenska folket vill att utlänningarna, inklusive muslimerna, ska assimileras i det svenska samhället. (Nerikes Allehanda s 6, 980122) Hur många gånger har vi inte hört att ”man ska ta seden dit man kommer”? Trots alla vackra ord om integrationspolitiken, så är den i själva verket en assimilationspolitik. Ingmar Karlsson, skriver i sin bok ”Islam och Europa” på s 175 att ”bara en avpolitiserad och liberal Islam kan komma att integreras i Europa.” (Min betoning) Att han skriver ”avpolitiserad” och ”liberal” är ingen slump, för han är på det klara med Islams politiska dimension och ideologiska prägel. Det tidigare nämnda är inget annat än ett försök att pådyvla muslimerna demokratin och alla dess tankar och värderingar.
    Låt er inte luras av sådana falska tankar, såsom ”Svensk Islam” eller ”Europeisk Fiqh”, eftersom dessa alltid saknar islamisk bevisning och bygger på godtycke och från sammanhanget lösryckta verser och hadither.

    Allah har nedsänt Islam för att kompromisslöst tillintetgöra alla ”heliga kor”, ex demokrati, kapitalism, pluralism, marknadsekonomi, feminism etc, inte för att leva i symbios eller bilda syntes med dem.
    Uttalande av deras ledare i Sverige

    Terrorgruppen Isis har utropat ett så kallat kalifat, en islamisk stat, men den erkänns inte av Hizb ut-Tahrir. Mycket i ideologin är dock likt det som finns hos Isis. Det är metoderna som skiljer sig åt menar Junes Kock:
    – Vi skiljer oss metodologiskt för vår metod är icke-våldsarbete, säger han.

    Organisationen vill samla alla muslimer i en islamisk stat, ett kalifat som ska styras enligt islamiska lagar och ledas av en vald kalif.

    Många menar att den största faran med Hizb ut-Tahrir ligger i att rörelsen föder våldsamma extremister. När medlemmarna blivit övertygade om budskapet har det hänt att de ser icke-våldsmetoderna som ineffektiva och går över till terrorgrupper.Källor: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/extrem-islamistrorelse-satsar-i-sverige
               http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5990097
               https://sv.wikipedia.org/wiki/Hizb_ut-Tahrir
         http://hizb-ut-tahrir.se/index.php/kategori-aktuella-amnen/94-islam-i-sverige-eller-svensk-islam
    Jag personligen anser att vi inte ska tolerera att en sådan här grupp finns i Sverige och jag förstår inte varför de tillåts i vår demokrati.

    Finns egentligen ingen koppling till Muslimska Brödraskapet men de jobbar ändå enligt deras Strategi plan.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar