torsdag 19 november 2015

Terrorister som flyr IS




Tittar på expressen live TV och ser en expert svara på frågan varför har IS börjat anfalla mål utanför Syrien.

Han svarar att från början stred de mot interna mål typ andra rebellgrupper men i och med att både USA och andra länder som Ryssland och Frankrike har börjat bomba dem så har de flyttat kriget till dessa länder och resten av Europa.

Jag tror att det är fel, inte helt fel men att anledningen han anger är fel.

Jag tror att de under denna tid har försökt rekrytera och har rekryterat in krigare från alla andra länder i Europa och USA som kunde utbildas och senare som nu kunna vara de som kunde genomföra terrorattacker mot Europa.
För att som nu kunna gå under radarn i sina hemländer genom att smälta in och kan samhället där de skall göra attentaten.
Däremot säger han vad jag har trott hela tiden, att IS då de nu börjar bli försvagade som arme, genom att de blir bombade så går de under jorden och blir mer farliga för oss andra då de ger sig på mjuka mål (civila) mål istället.
Är ganska logiskt samma sak hände med AL-Qaida då de blev försvagade i Afghanistan.
Vilket vår regering och Tyskland har underlättat för dem då ingen haft full kontroll på flyktingarna som kommit hit.
Enligt GW Persson så finns det troligen runt 1000 personer i Sverige som kan utföra terrordåd. GW tror inte att SÄPO, har full kontroll på alla dessa personer,  GW tror även inte att de riktar in sig på byggnader utan mer på människor och då stora folksamlingar, flygtrafiken, tunnelbanan, tågtrafiken.

Jag är inte förvånad över utvecklingen den är ganska så klar. Om man tänker efter lite så förstår man att om IS blir attackerade hela tiden i Syrien som arme och börjar känna att de kanske förlorar så blir den naturliga utvecklingen att de som krigat med dem flyr. Vart skall de då fly, finns inte så många ställen att fly till annat än att försöka ta sig ut och blanda sig med flyktingströmmen till Europa och med falska handlingar ta sig hem eller till ett land som de känner till. Där de kan få skydd av släktingar eller IS anhängare som sympatiserar med dem.

Nyckel till att hantera detta är det som EU talade om innan attentatet i Frankrike och som Frankrike har velat efter. Att ha full koll på gränserna och kolla alla som kommer ta foto och fingeravtryck. Sedan kan de så klart inte veta vem som är vem om de aldrig blivit registrerade för foto och fingeravtryck förut.
Så jag tror nog att detta kommer att innebära att vi snart kommer att få se ett pass med DNA profil på.

Jag har en liten tanke om att detta var IS och den muslimska världens agenda från början.
Infiltrera Europa och resten av världen med muslimer genom en flyktingvåg som om man tänker till startade på bara några månader och där människor flydde från ett krig som varat i flera år.
Och det var inte bara från ett land man flydde utan muslimer kom från Iran ,Irak, Afghanistan,Somalia och några till hur var det möjligt.

Under lång tid har vi sett muslimer ta fler och fler platser på viktiga platser i samhället. Inom myndigheter och förvaltningar där de har haft en grund att att påverka. Dessa har i sin tur hjälpt till att göra detta möjligt.

Allt för att skapa kaos och få västvärldens system att kollapsa för att sedan säga dessa system fungerar inte, så att den stora massan skulle ta till sig Islamska sharia lagar och styre som ett sätt att styra upp allt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar