onsdag 18 november 2015

Muslimska Brödraskapets inflytande i Sverige.

Hur  moskéer i Sverige  får stöd av Muslimska Brödraskapet för att bygga och implementera islam som en del av vårat samhälle.

Muslimska Brödraskapets 25 olika strategier för att erövra väst finner du här.

Moskeer i Sverige finansieras inte av staten som många tror även om det sedan årsskiftet 2012-2013 är möjligt att söka statsbidrag för uppförandet av religiösa lokaler som moskéer och frikyrkor, så är stödet från det offentliga Sverige begränsat – bidragstaket ligger på en miljon. 
Tilläggas kan att vissa verksamheter får däremot bidrag från Svenska staten.

Det är istället Saudiarabien som är den största finansiären till många byggen men även andra oljestinna länder som Qatar ger sitt stöd.
Men Saudiarabien är den största finansiären och har finansierat  moskéer och skolor i Göteborg , samt Haninge utanför Stockholm.

Saudiarabien är en diktatur med en fundamentalistisk hållning till islam. Wahhabismen, som statsreligionen kallas, tillåter inga nytolkningar av koranen. Kvinnor har inte rösträtt, får inte köra bil, är förbjudna att umgås med män utanför familjen och deras vittnesmål väger hälften så tungt som en mans. Homosexualitet är förbjudet och den som överger religionen kan straffas med döden.
En person som har hjälpt till att förmedla saudiarabiska pengagåvor till muslimer i Norden är örebroaren Hussein Aldaoudi som jobbar för Al-Risalahstiftelsen, också chef för den religiösa friskolan Al-Salam i Örebro.
Han ser inga problem med att ett annat land betalar för en religiös byggnad i Sverige.
– Det är välgörenhetsarbete. Det är inte mission. Mission betyder att jag kommer för att göra andra som är ickemuslimer till muslimer. Det här handlar om att muslimerna ska ha en plats för att dyrka, säger han.
Grundaren av Islamic center i Malmö, Bejzat Becirov, berättar en annan historia om när saudier ville ge honom nästan sex miljoner dollar i gåva:
– De skulle sköta det helt och hållet. Jag skulle bara stå som en figur. Jag blev mycket arg och ledsen, det var inga villkor som var något för oss.
Även moskén på Medborgarplatsen i Stockholm fick erbjudanden från rika saudier. Men när finansiärerna krävde majoritet i styrelsen och rätten att tillsätta Imam så sa församlingen - precis som den i Malmö - nej tack.


Många nya stora moskéer är på gång b l a i Linköping  som skall finansieras av Saudiarabien som sägs bli den största i Sverige även i Rinkeby Stockholm skall det byggas en ny moskéer för ca 160 miljoner.


Hittills har arbetet för den nya moskén i Rinkeby helt finansierats med frivilliga medel från muslimer i Sverige. Men detta räcker inte när projektet ska vidare in i byggskede.
–Och om man inte har råd så måste man på något sätt samarbeta med andra, säger pragmatikern Ibrahim Bouraleh som just nu sätter sitt hopp till pengar från välgörenhetsorganisationen Qatar Charity. Alla bygghandlingar och beslut från svenska myndigheter ska nu översättas till arabiska, legaliseras och skickas till Qatar.
Det var lite om moskéer men frågan är varför finansierar andra länder byggen av skolor och moskéer i Sverige. Och visst räknar de med att få något tillbaka frågan är vad.

Går man till Brödraskapets Strategi så ser man att punkterna 11 ,14, 19 tar upp dessa saker.
Ja för min egen del finner det väldigt svårt att tro att Saudiarabien skulle satsa så mycket på ingenting och som framgår så vill de ha kontroll vilket överensstämmer med att omvandla Sverige till en islamistisk stat.
Och som jag tidigare redovisat så är Brödraskapet väldigt starka i Saudiarabien

Källor: http://www.svd.se/en-moske-blir-till
             http://www.svt.se/ug/diktaturstaten-saudiarabien-betalar-goteborgs-nya-moske






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar