tisdag 17 november 2015

Muslimska Brödraskapets inflytande i Sverige - Mehmed Kaplan


Fortsätter här att berätta om hur Muslimska Brödraskapet har etablerats sig i Sverige enligt det 25 punkts program som jag tidigare redovisat här.


http://boendeisverige.blogspot.se/2015/11/muslimska-brodraskapet-fortsattning.html

Mehmet Kaplan (Har han en dold agenda)

Mehmet Kaplan har i turkiska medier sagt att ett av de viktigaste skälen till att ungdomar ansluter sig till den islamiska staten, IS, är att islamofobin är så utbredd i Europa.
Men däremot har han inte sagt att moskéer ska få pengar av staten för att motarbeta rekryteringen till IS.
– Det handlar inte om pengar, säger han. Det handlar om stöd till nätverkande. Det handlar om utbildning. Vi ska sätta ner foten mot islamofobi.
Källa:http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5990432

Se punkt 1 och 2 i Brödraskapets Strategi Plan.
Mehmet Kaplan har varit med och byggt upp och engagerat sig i många muslimska organisationer i Sverige. Han var sekreterare (1996–2000) och ordförande (2000–2002) för Sveriges Unga Muslimer. Han blev sedermera presstalesman för Sveriges muslimska råd (2005–2006). 16 mars 2008 var Mehmet Kaplan med och grundade den islamiska organisationen Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa i egenskap av mötesordförande på det konstituerande mötet i Kista Science Tower i Stockholm.
Kaplan var aktiv i debatten om Muhammedbilderna i Jyllands-Posten 2006, där han menade att man i Danmark hade gått över gränsen, vilket han kritiserades för av Per Svensson.
Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa deras vision är.
Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa arbetar för att bli en av de främsta organisationerna i Sverige och Europa inom freds- och säkerhetsfrämjande på global basis, grundad på islamiska principer, rättvisa och mänskliga rättigheter samt att islam ska fortsätta vara en naturlig del av Europas kulturarv.
Se punkt 8 och 11 i Brödraskapets Strategi plan.

Sveriges unga muslimer har kopplingar till Brödraskapet.

Det är ingen slump att islamistiska organisationer ofta bjuder in kända hatpredikanter till sina möten. Sveriges Unga Muslimer, som Mehmet Kaplan har varit ordförande för 2000–2002, har till exempel bjudit in Riyadh ul Haq till Stockholmsmoskén. Riyadh ul Haq stödjer väpnat jihad och föraktar judar, kristna och hinduer. Andra hatpredikanter som har inbjudits till Sveriges Unga Muslimers möten är Abdullah Hakim Quick och Khalid Yasin. Det är ingenting att förvånas över att dessa rotlösa ungdomar låter sig inspireras och radikaliseras av dessa predikanter.
Hur länge ska man låta Sveriges Unga Muslimer och andra liknande organisationer, nu med Mehmet Kaplans stöd, komma undan med lama ursäkter med att de inte förstod vem de hade bjudit in? Det är oförlåtligt naivt att tro att man med pengar till den här typen av organisationer och moskéer ska motverka segregation och nå de ungdomar som radikaliseras.
Det är just den naiviteten som personer som Mehmet Kaplan räknar med och det är dags för alla som vill motverka radikalisering att inse vilken skada som Mehmet Kaplan och andra som han kan åstadkomma.
Se punkt 19 och 22 i Brödraskapets strategi plan.
Det var i samband med Muhammedteckningarna i Jyllandsposten 2006 som Mehmet Kaplanintervjuades av tidningen Dagen och citaten från den intervjun väcker nu reaktioner i sociala medier.
– Det här handlar inte om yttrandefrihet utan att man kränker människor i deras tro. Jag kan inte se någon yttrandefrihet råda i detta. Det är en provokation som inte går att stödja, sa han då till tidningen Dagen.
– Det är fel att ta upp det som en yttrandefrihetsfråga. Det handlar om en maktfråga, där en utsatt grupp provocerats och där man på förhand kunde förstå att de skulle känna sig kränkta. Då kan man inte komma dragande med yttrandefrihet, sa Kaplan vidare.
Detta säger en man som är minister i ett demokratiskt land med yttrandefrihet som han säger sig stödja.
Han bagatelliserat när muslimska ungdomar låter sig värvas av IS, att han varit delaktig i att bjuda in antisemitiska föredragshållare och att han i sitt försvar av muslimska organisationer inte verkar tveka att dra på sanningen.Man bör dock vara medveten om att Kaplan har sin ideologiska bakgrund i den islamistiska rörelse som de senaste tjugo åren har arbetat på att skaffa sig inflytande i olika politiska sammanhang.Bland muslimer är det sedan länge känt att moskén vid Medborgarplatsen i Stockholm har dominerats av islamister i Det muslimska brödraskapets europeiska nätverk. Det var något av det första jag fick förklarat för mig när jag i början av 1990-talet intervjuade brödraskapets europeiska representant. Då var det Mahmoud Aldebe och Sveriges Muslimska Råd (SMR) som dominerade politiskt i moskén. Kaplan har, som bekant, haft officiella uppdrag för SMR och Sveriges Unga Muslimer (SUM) som är knuten till brödraskapets ungdomsorganisation FEMYSO med säte i Bryssel. En viktig fråga för de här organisationerna har varit, och är, att representera islam och alla muslimer inför politiker och tjänstemän i stat och kommun. Det har man lyckats med ganska väl tack vare bristande kunskap om islam, muslimer och islamism hos beslutsfattare i landet. Politiker och många andra har i mångkulturell anda önskat dialog med ”invandrare” och i samband med det har de trott sig inleda ett samarbete med muslimer vilka-som-helst. Såhär ser det ut i hela Europa. Man kan konstatera att politiker i Storbritannien har börjat se sig om efter andra muslimer än islamister att samarbeta med. Där har man insett att de islamistiska grupperna representerar ideologiska särintressen snarare än muslimer i allmänhet.Källa:http://www.dagenssamhalle.se/debatt/kaplans-islamism-allvarligt-problem-foer-regeringen-11340


Kaplan och att smutskasta Israel
Våren 2010 satt Kaplan bokstavligen i samma båt som rabiata antisemitiska islamister. Det var då han seglade ut med Ship to Gaza. Palestina är en betydelsefull symbolfråga för världens islamister och engagemanget handlar mer om ideologi än omtanke om palestinierna. De uppfattar judarna, eller ”sionisterna” som de säger numera, som islams värsta fiender.

Mehmet Kaplans karriär är alltså kantad av skumma aktiviteter och samröre med islamister och terrorister. Det är svårt att få detta att gå ihop med hans roll som statsråd i en svensk regering. Han försöker hålla sig undan granskning. Men hur länge till? Han kan inte gömma sig för alltid. Någon gång kommer trollet ut i ljuset, och vare sig han lockas ut av någon trolljägare eller snubblar ut av egen klantighet, så spricker han.

Källa: http://detgodasamhallet.com/2015/06/13/mehmet-kaplan-ett-islamistisk-troll-i-sveriges-regering/
Se punkt 20, 21 , 22 I Brödraskapets strategi plan.



Ledande miljöpartister beslår Säpo och Krisberedskapsmyndigheten med att aktivt stigmatisera muslimer i direkt brott mot riksdagens integrationspolitik. I åratal har den svenska säkerhetspolisen konsekvent ägnat sig åt att trakassera muslimer i Sverige. Bland annat samarbetar Säpo med kommunala bostadsbolag och skolor i miljonprogramsförorter för att kartlägga och misstänkliggöra de muslimska invånarna. Därigenom går Säpo över gränsen till islamofobi, vilket inte motverkar terrorism och annan brottslighet men däremot bäddar för ökad diskriminering av muslimer. I samma lagstridiga anda verkar Sveriges största övning någonsin i terroristbekämpning som Krisberedskapsmyndigheten inleder på onsdag och som helt bygger på att muslimer i allmänhet utgör ett akut hot. Det skriver oppositionsborgarrådet i Stockholm Yvonne Ruwaida och riksdagsledamot Mehmet Kaplan (båda mp).


Mehmed Kaplan är även IT-Minister och jobbar starkt för att digitalisera Svenska myndigheter detta stämmer bra in på Brödraskapets strategi att insamla information om datalagring

Det har även framkommit kritik mot Mehmed Kaplan för hans resor till Turkiet som ingen har velat bekräfta vad de handlade om. Vissa tror att det var resor där han träffade Brödraskapet och fick instruktioner av dem.
På en av dessa resor uttalade han sig utrikespolitisk till den Turkiska tidningen Gazete med följande
"-De palestinskt ockuperade områdena kommer om , Gud vill, att befrias och att den Svenska Regeringen ska hjälpa till med det."

Källa:http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/mats-skogkar/en-minister-markligt-vag-om-islamister/


Kritik som riktats mot honom sammanfattning.
"Med Mehmet Kaplan i regeringen har [språkrören] Gustav Fridolin och Åsa Romson sänt en tydlig signal till Sveriges muslimer om att islamisterna nu har det svenska etablissemangets stöd."
En liknande slutsats drar forskaren Aje Carlbom, docent vid Malmö högskola, i en debattartikel i Dagens Samhälle. Konsekvenserna, befarar han, kan bli allvarliga:
"Kaplan som minister med Miljöpartiet i ryggen ökar risken för att klyftan mellan muslimer och andra kommer att växa snarare än krympa."
Mehmet Kaplan har varit aktiv i flera svenska muslimska organisationer, presstalesman för Sveriges muslimska råd, SMR, ordförande i Sveriges unga muslimer. Kaplan var med och grundade Svenska muslimer för fred och rättvisa.
När de danska Muhammedteckningarna publicerades 2005 fördömdes detta av Kaplan, i egenskap av talesperson för SMR.
"Det handlar om en maktfråga, där en utsatt grupp provocerats och där man på förhand kunde förstå att de skulle känna sig kränkta. Då kan man inte komma dragande med yttrandefrihet", sade Kaplan till tidningen Dagen.
I en debattartikel i Dagens Nyheter 2007 gick Kaplan och Yvonne Ruwaida, då miljöpartistiskt oppositionsborgarråd i Stockholm, till hård attack mot Säpo.
"Säkerhetspolisen ägnar sig konsekvent åt att trakassera muslimer och bidrar aktivt till att underblåsa islamofobin", skrev de båda.
Kaplan och Ruwaida krävde därför skärpt kontroll av Säpo och inrättandet av en granskningskommission "om Säpos bevakning av muslimer".
De två miljöpartisterna fördömde särskilt Säpos försök att etablera kontakter med bostadsbolag, skolor och föreningsliv:
"I Göteborg förekommer omfattande samarbete mellan Säpo och kommunala bostadsbolag för att leta efter blivande terrorister."
Idag vet alla att ett stort antal svenska ungdomar – inte minst från Göteborg – åkt ner till Syrien och Irak för att slåss för bland annat den extrema terrorrörelsen Islamiska staten.
I april 2008 anordnade Kaplan ett möte i riksdagen på temat "Yttrande- och religionsfrihet – broar till förståelse?". Bland de inbjudna talarna fanns representanter från Europeiska fatwarådet och Federation of Islamic Organizations in Europe, FIOE. Båda organisationerna är en del av Muslimska brödraskapets internationella nätverk. Brödraskapet kan beskrivas som själva prototypen för en islamistisk organisation. Vice ordförande i FIOE är för övrigt moderate riksdagsmannen Abdirisak Waberi, tidigare ordförande i Islamiska förbundet.
Efter att han 2011 bjudit in antisemiten och terroristsympatisören Yvonne Ridley till riksdagen bad Kaplan om ursäkt för att han "brustit" i sin bakgrundskontroll.
"Person ska inte bjudas in till Riksdagen av mig om hen inte tagit avstånd från uttalanden som kan tolkas som antisemitiska (el islamofoba)", skrev Kaplan på Twitter.
Värt att notera är detta "som kan tolkas" – Kaplan håller öppet för att det skulle vara oklart huruvida Ridley verkligen uttalat sig antisemitiskt.
I vida islamistiska kretsar är Yvonne Ridley något av en celebritet. Att Kaplan med sin bakgrund skulle vara ovetande om vem hon är och vad hon står för förefaller minst sagt osannolikt.
Kaplan kallade kritiken "svepande anklagelser".
Försvar som inte imponerar.
Kaplan har en bakgrund i islamistiska organisationer, umgås i islamistiska kretsar, har återkommande förringat islamistisk extremism och försvarat radikaler.
Det gör honom inte nödvändigtvis till islamist, men det talar inte heller till hans fördel. Eller Miljöpartiets.

Källa: http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/mats-skogkar/en-minister-markligt-vag-om-islamister/
Enligt mig så jobbar Mehmed Kaplan på ett skickligt sätt helt efter Brödraskapets Strategi Plan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar